+ -

Pretraži ovaj blog

Popis Lektira

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Eko Eko

Hrvoje Hitrec

Eko Eko


O piscu: H. Hitrec, suvremeni hrvatski pisac roden je u Zagrebu krajem prve polovice dvadesetog stoljeca. Diplomirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Najveci uspjeh postigao je Hitrecov roman: Pustinjski pupak.

Likovi: Eko Eko, Vesna, blizanci…

Vrijeme radnje: ljeto
Mjesto radnje: jaruga, planet Zmaz

Opis likova:

Eko Eko: On je neobican covjeculjak s planeta Bon. Eko Eko je možda metar visok. Snježnobijelo svjetlucavo odijelo pripijalo mu se uz malo, cvrsto tijelo. On je dobrocudno bice. Došao je na Zemlju da pomogne ljudima da se riješe otpada. Pametan je i spretan.

Vesna: Vesna je djevojcica koja živi s majkom i bracom u jaruzi. Druži se s blizancima iz susjedstva. Vesna je zaigrana i vesela djevojcica. Uvijek se šali na tudi racun. Lukavo i radoznalo pomaže Eku Eku.

Sadržaj:

U jaruzi na Hrckovom brdu živi djevojcica Vesna i njezini susjedi. U mirnoj jaruzi jednog podneva, život remeti pojava neobicnog covjeculjka Eka Eka. Eko je došao s namjerom da ocisti Zemlju od otpada. Kad mu je ponestalo energije Vesna mu je pomogla obnoviti je. Eko Vesna i blizanci su se izvrsno sprijateljili. U prici se spominje planet Zmaz. Na njemu je zarobljena Ekova sestra Eka Eka. Vesna, Eko i blizanci krenuli su na planet Zmaz. Tamo se susrecu s kraljem smeca i gomilom otpadaka. Kralja i vojsku trebalo je porazit da bi mogli oslobodit Ekovu sestru. Porazili su ih uz pomoc dobrocudnih bica s planeta Zmaz. Oslobodili su Eku i vratili djecu na Zemlju. Zemlja je ocišcena, a Eko se sa sestrom vratio na planet Bon.
5 Lektire za školu: Eko Eko Hrvoje Hitrec Eko Eko O piscu: H. Hitrec, suvremeni hrvatski pisac roden je u Zagrebu krajem prve polovice dvadesetog stoljeca. Diplomirao ...

Nema komentara:

Objavi komentar

< >

Vidi